Om oss

-

Velkommen til valdres trekkhundklubb!
 
vi er en klubb med variabelt løypenett både for store og små. vi har løyper som strekker seg flere mil over vakre fjell,daler og skogsområder. vi har lagt ned en kjempestor innsats på dugnad og søknader for og lage ett så godt løypenett vi bare kan for våre medlemmer og tilreisende.  vi er en klubb som ønsker og skape verdier og fremme hundesporten på en positiv måte. 

klubbens målsetting; fremme interessen for hundekjøring blant barn og unge kombinert med friluftsliv og hund,samtidig som vi vil ivareta elitekjørere med gode løyper.

Valdres trekkhundklubb har gjennom årene fått elitekjørere på høyt nivå,samtidig som vi har kjørere på mellomdistanser med både renrasede hunder  og godt og blandet Ah spann. 

Valdres trekkhundklubb er ingen rasebevist klubb. du vil derfor kunne møte store flotte spann av Alaska huskyer,malamutter,grønnlandshund,siberian husky,samojeder,pointere og turglade folk på strikkjøring med labrador.

vi har gode tilrettelagte parkeringsplasser for hver og en, avhenging av hvilket av løypenettene mann vil benytte seg av. vi har løypenett på hver side av dalføret Øystre slidre og vestre slidre.

i Vestre Slidre /Nord Aurdal henger hele løypenettet sammen i 167 km med variabel løype. det er tilrettelagt parkering på forskjellige steder sånn at medlemmer selv kan velge mellom og trene i deler av trassen som har rolige vindforhold og flatt terreng. løypa kan også by på værharde forhold høyt til fjells og bratte bakker der det kreves ett skarpt blikk for og holde slede og hunder i løypa. all dugnad og oppkjøring av løyper gjøres på frivillighet og utenom arbeidstid.derfor setter vi ekstra stor pris på at så mange som mulig bruker løypenettet vårt,og støtter oss med løypebidrag.

vi får snø tidlig,og den holder lenge. dette gjør til at folk søker til Valdres for og få variasjon under potene til hundene.noe vi setter stor pris på da det er tidkrevende og kjøre opp løypenettet.


Regler i Valdres trekkhundklubb sine løyper: 

Etter ønske fra fjellstyret og kommune så er det ikke lov til og frakte med seg halm eller treull i noen deler av løypenettet ved eventuelt overnatting eller hvile i sporet.(kun høy) dette skal fraktes med tilbake i slede ved endt hvile.

-det skal vises hensyn til andre folk og spann,alle er velkomne.

-Aggressive hunder skal holdes utenom klubbens løyper.

- etter endt treningstur skal alt søppel,sokker,avtyggde nakkeliner og annet fjernes fra parkeringsplasser. ved varig gjentagelse av forsøpling mister klubben samarbeid med grunneiere om parkering.